• header

  • header

  • header

Calcul cost pentru locuinta
cu un consum lunar de
cca. 35 Kwh

Calcul cost pentru locuinta
cu un consum lunar de
cca. 180 KW

Vezi si:

Programul CASA VERDE 2010 Programul casa verde iunie 2010

Programul Casa Verde iunie 2010


Programul Casa Verde a fost relansat in iunie 2010 si pentru persoanele fizice, conform Ordinului de Guvern publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr 409/18.06.2010. Programul e mult mai flexibil din punct de vedere al absorbirii sucventiilor, dar e mai sarac din punct de vedere al sumelor acordate. Astfel suma maxima ce se poate acorda pentru un proiect este de 6000lei, ceea ce reprezinta maxim 50% dintr-un sistem solar, cu 30% mai putin decat presupunea Programul Casa Verde initiat 2008 si abandonat mai apoi.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat ca se va aplica principiul: "primul venit, primul servit". "Orice proprietar de casa unifamiliala sau care detine o autorizatie de constructie, pe baza careia ridica sau urmeaza sa construiasca un imobil pentru familia sa, poate beneficia de acest program", a explicat ministrul Mediului.


O alta noutate o constituie faptul ca nu mai exista o lista cu firme acreditate.


"Cetateanul va putea alege orice societate autorizata. Asta, dupa ce a depus la Agentie cererea pentru finantare, insotita de mai multe acte. Dupa ce a primit acceptul, va putea sa inceapa montarea panourilor sau a centralei. Dupa finalizarea lucrarii, va trebui sa vina inapoi la Agentie pentru a anunta ca a terminat", a explicat Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, dupa ce lucrarea va fi verificata, persoana va primi prima de la stat.

Fiecare beneficiar va depune dosar cu cererea de finantare la Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, se va analiza dosarul, se publica dosarele acceptate, beneficiarul achizitioneaza produsele, acestea se instaleaza si apoi transmite o cerere de decontare si i se transmit banii in cont.

Acordarea finantarii


Finantarea se acorda astfel:

  1. Pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare (doar termice, nu si fotovoltaice)
  2. Pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura
  3. Pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Criterii de eligibilitateCheltuieli eligibile:Sunt eligibile cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului de finantare nerambursabila.

Dosarul de finantareGhidul de finantare Programul Casa verde 2010


Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne Intrebati .